Ingrediënten

Erythritol, Voedingszuur (Citroenzuur), Natuurlijke Geur-, Smaak- en Kleurstoffen, Steviolglycosides (Stevia Rebaudioside A 97%). Dat is alles!

Alle ingrediënten zijn van biologische oorsprong.

Erythritol:

Deze naam klinkt misschien chemisch, maar dat is deze zoetstof helemaal niet! Hij is juist natuurlijk en wordt van mais gemaakt. Wij gebruiken erythritol die via biologische landbouw geproduceerd is. Erythritol wordt gezien als veruit de beste suikervervanger. Erythritol heeft namelijk geen invloed op de bloedsuikerspiegel. De glycemische waarde is nul (ter vergelijking: gewone geraffineerde suiker heeft 65). Terwijl de zoetkracht van erythritol nagenoeg hetzelfde is als die van suiker. Verder geeft erythritol een veel lagere kans op een laxerende bijwerking dan andere zoetstoffen. Je kunt er dagelijks maximaal zonder problemen 45 gram van consumeren. Dat komt neer op zo’n 1,3 liter “Drink Goed Zoet” per dag. Dit geldt voor een gemiddelde persoon van 70 kg. De maximale veilige hoeveelheid per dag is namelijk 0,65 gram per kilo lichaamsgewicht per dag. Zie ook De Groene Vrouw. Of de uitgebreide info van Monique van der Vloed.

Verder heeft erythritol geen bijsmaak of nasmaak en heeft het een gunstig effect op je tanden: het vermindert de zuuraanvallen op je gebit. Mooi meegenomen toch?

Meer info over de gunstige effecten van Erythritol vind je op deze pagina: Waarom?

Erythritol ziet er hetzelfde uit als gewone geraffineerde suiker.

Citroenzuur:

Dit zijn kristallen die als natuurlijk conserveermiddel en antioxidanten worden gebruikt. Ons lichaam maakt zelf ook citroenzuur aan, het is een natuurlijk zuur en zorgt voor de frisse smaak. Zie ook de uitgebreide info van Monique van der Vloed.

Natuurlijke Geur-, Smaak- en Kleurstoffen en Steviolglycosiden:

Wij gebruiken natuurlijke geur-, smaak- en kleurstoffen op basis van Steviolglycosiden. We voegen geen extra Stevia toe, zodat er geen typische nasmaak ontstaat.

Voedingswaarden

Voedingswaarden per 100 g:

Energie 0 kJ/ 0 kcal
Vet 0 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 99,8 g
waarvan suikers 0 g
waarvan polyolen 99,8 g
Eiwit 0 g
Zout 0 g

Voedingswaarden per portie (7,5 g=200 ml)

Energie 0 kJ/ 0 kcal
Vet 0 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 5 g
waarvan suikers 0 g
waarvan polyolen 5 g
Eiwit 0 g
Zout 0 g

Bekijk hier het aanbod

online gezonde limonade