Geplaatst op Geef een reactie

Eindelijk suikertaks!

Eindelijk komt er een suikertaks in Nederland. In het nieuwe coalitieakkoord staat zwart op wit:
“We verhogen de belasting op suikerhoudende dranken en we verhogen de accijnzen op tabak. We maken bindende afspraken met de industrie over gezondere voedingsmiddelen. We bezien hoe we op termijn een suikerbelasting kunnen invoeren en de BTW op groente en fruit naar 0% kunnen verlagen.”

Met het ‘Offensief voor onze gezondheid’ heeft Foodwatch de politieke partijen opgeroepen eindelijk wettelijke en financiële maatregelen voor een gezonde leefomgeving te gaan vastleggen in het nieuwe regeerakkoord. Deze campagne, waar een jarenlange strijd aan voorafgaat, heeft eindelijk vruchten afgeworpen. Uit het nieuwe coalitieakkoord blijkt dat er een suikertaks, een verlaging van de btw op groente en fruit tot 0% en bindende afspraken met de industrie over gezondere voedingsmiddelen komen. 

Lees hier het hele artikel van Foodwatch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *